- ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ της Οδύσσειας!!! Γιατί ΔΕΝ μας τα δίδαξαν στο σχολείο; 11/5/14 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ της Οδύσσειας!!! Γιατί ΔΕΝ μας τα δίδαξαν στο σχολείο;;; (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ) Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; "..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο... Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο; μάλλον όχι γιατί ...πρόσεχα την ώρα των αρχαίων.. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες". Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ. Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου. Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ! Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ! Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος. Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! .." πηγη « Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση » ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΝΔΙΑΣ...KAI ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ FAST FORWARD! Καμαρωστε ξεφτιλα θαυμαστε προτυπα που θεσπιζονται για τις κοινωνιες του κοσμου..ΝΑΙ, σε ΑΥΤΟΝ τον κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας! Η στιγμή που ο Πρετεντέρης παθαίνει..."ΣΟΚ" όταν βλέπει τα ποσοστά του Κασιδιάρη (Βίντεο) Η φωτογραφία του National Geographic, που συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη - Ο γιατρός που ξαγρύπνησε δίπλα στον ασθενή του μετά από 23 ώρες εγχείρησης Οι χάρτες που δεν μας έδειξαν στο σχολείο (εικονες) ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ της Οδύσσειας!!! Γιατί ΔΕΝ μας τα δίδαξαν στο σχολείο; Απίστευτο! Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε από τι θα… πεθάνει! Απίστευτη γκάφα της Όλγας Τρέμη. Έκοψε στον αέρα βίντεο της Χ.Α κραυγάζοντας: Βγάλτο, βγάλτο”! (βίντεο) Απαγορευμένες φωτογραφίες από τη σκληρή ζωή στη Βόρεια Κορέα -Ολα όσα ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει να ξέρουμε [εικόνες] ΟΙ Ρώσοι τύφλωσαν το αμερικάνικο πολεμικό – το αποσύρουν άρον άρον.Τι χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι και έβγαλαν εκτός Μάχης το Υπερσύγχρονο Πολεμικό πρόγνωση καιρού από το weather.gr ΘΕΜΑΤΑ CHEMTRAILS LIFESTYLE MEDIA UFO ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Διεθνή ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Επιβίωση Επικαιρότητα Επιστήμη ΕΡΕΥΝΑ ΖΩΑ Θεωρίες Θεωρίες συνωμοσίας Θρησκεία Ιστορια ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΛΠΑ ΚΟΣΜΟΣ Κύπρος ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΗ Μυστική τεχνολογία Νέα Τάξη ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Περίεργα ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΟΥ Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΣΟΚ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΕΣΤ Τεχνολογία Υγεία ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Φύση Εγγραφή στις ενημερώσεις μέσω email: by FeedBurner Το Hellas-now δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Λίθος Φωτός Στον δρόμο που χάραξε η Κριμαία…-- Η περιοχή Ντονέτσκ ψήφισε 90% υπέρ της ανεξαρτησίας Πριν από 3 δευτερόλεπτα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η κρυφή στρατιά των Ναζί Πριν από 23 δευτερόλεπτα Greek Alert ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ Πριν από 33 δευτερόλεπτα Κατοχικά Νέα Φαρμακοβιομηχανία ανακαλεί μαζικά γενόσημο αντικαταθλιπτικό! Πριν από 1 ώρα FREEPATENTS Πώς κατασκευάζεται το σήμα των Porsche . VIDEO Πριν από 1 ώρα The Secret Real Truth ΦΡΙΚΗ!!!!ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ!!!! Πριν από 11 ώρες ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ NAZIΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Τους 38 φτάνουν οι Νεκροί στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό, τους έκαψαν ζωντανούς - ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ (BINTEO) Πριν από 1 εβδομάδα Hellas Now
Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
TO NOΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ
Κυριακή 11 Μαΐου 2014
ΚΑΛΑΧΟΗ
miltoskom home page
Καλαχόη
Οι πληροφορίες των φυτών είναι προσωπικές οικογενειακές σημειώσεις από το ανθοπωλείο edelweiss που διατηρούσαμε από το 1991 μέχρι το 2007
Καλλιεργούνται σε ένα μείγμα από κηπόχωμα , φυλλόχωμα, άμμο και τύρφη σε γλάστρες διαμέτρου 15cm. Το καλοκαίρι χρειάζονται άφθονα ποτίσματα, που πρέπει να μειώνονται κατά το χειμώνα.Το χειμώνα διατηρούνται μέσα σε χώρους όχι πολύ θερμαινόμενους (ελάχιστη θερμοκρασία 5 οC) αλλά καλά φωτιζόμενους. Επειδή ανθίζουν όταν η περίοδος του φωτός κατά την διάρκεια της μέρας είναι μικρή, μπορεί να τις κάνετε να ανθίσουν 2-3 μήνες νωρίτερα, αν τοποθετηθούν στο σκοτάδι για 12 - 14 ώρες την ημέρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Τα φυτά όμως που έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία δεν χρησιμοποιούνται μετά την ανθοφορία. Αν τα φυτά έχουν την τάση να αποβάλουν τα φύλλα της βάσεως μπορούν να κλαδευτούν σε ύψος μερικών cm από την επιφάνεια του εδάφους.
Πολλαπλασιασμός.
Γίνεται με σπόρο το Μάρτιο σε γλάστρες και σε θερμοκρασία 20 βαθμών C. Μετά από 2 μήνες τα φυτά μεταφυτεύονται σε γλάστρες διαμέτρου 6-8 cm. Τα φυτά που προέρχονται από σπόρο ανθίζουν 7 εβδομάδες μετά τη σπορά. Πολλαπλασιάζονται επίσης και με μοσχεύματα μήκους 7-10 cm. Tα μοσχεύματα αφήνονται να ξεραθούν για 2 περίπου μέρες και φυτεύονται σε γλάστρες διαμέτρου 8 cm. Μπορείτε επίσης να κάνετε μοσχεύματα με τα φύλλα που αφού στεγνώσουν για 2 μέρες φυτεύονται σε έδαφος με ελαφριά κλίση ώστε να διευκολύνεται η ριζοβλάστηση.
Σάββατο 10 Μαΐου 2014
ΚΙΜΩΛΙΑ
Περί κιμωλίας και πάλι
Προστέθηκε από 24grammata
24grammata.com
Στις αρχές Μαΐου 2011 δημοσιεύσαμε την ιστορία της λέξης κιμωλίας, (κλικ εδώ).Το συγκεκριμένο άρθρο έδωσε το ερέθισμα για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση. Γι αυτό και ο Λέκτορας Γεωλογίας κ. Βασίλης Μέλφος, μας έστειλε έστειλε την παρακάτω ανάλυση της ίδια λέξης. Με τη βοήθεια του κ. Μέλφου ταξιδεύουμε στα μέρη της γεωλογίας/ιστορίας/γλωσσολογίας, ταξίδι που μόνο όσοι λατρεύουν τη γλώσσα μπορούν να κάνουν.
«Κιμωλία γη» και Κιμωλία
γράφει ο Βασίλης Μέλφος, Λέκτορας στο Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ.
Η «κιμωλία γη» οφείλει το όνομά της στη νήσο Κίμωλο από όπου εξορυσσόταν κατά την αρχαιότητα και μέχρι τον 19ο αιώνα. Η φυσική αυτή πρώτη ύλη καθόρισε σημαντικά την ιστορία του νησιού που κυκλοφόρησε δικό της νόμισμα τον 3ο π.Χ. αιώνα.
Αναφέρεται από τον Θεόφραστο στο Περί λίθων1 τον 4ο αι. π.Χ. ως ένα φυσικό χώμα (αυτοφυής) με σημαντική χρησιμότητα (χρήσιμον). Ο Θεόφραστος όμως δε δίνει λεπτομέρειες ούτε για τις ιδιότητες ούτε για τις χρήσεις του. Το ίδιο και ο Στράβωνας στα Γεωγραφικά2 (1ος αι. π.Χ.), όπου αναφέρει την Κίμωλο ως ένα από τα νησιά του Αιγαίου, γνωστή για την «κιμωλία γη».
Σημαντική αναφορά υπάρχει από τον Πλίνιο στο Naturalis Historiae3 (1ος αι. μ.Χ.), ο οποίος με βάση το χρώμα περιγράφει δύο τύπους «κιμωλίας γης» (Cimoliae): τη λευκή και αυτή που έχει ιώδη χροιά. Και οι δύο τύποι αποτελούσαν, σύμφωνα με τον Πλίνιο, σημαντικές πρώτες ύλες στην παρασκευή φαρμάκων για ασθένειες όπως οι όγκοι, τα οιδήματα και οι φλεγμονές στους αδένες, καθώς και τα πρηξίματα. Μία ακόμη εφαρμογή της «κιμωλίας γης» που αναφέρει ο Πλίνιος αφορά στην υφαντουργία, δηλαδή στην κατασκευή ενδυμάτων (vestibus), και συγκεκριμένα στη λεύκανση των μάλλινων νημάτων. Η χρήση αυτή πιθανώς να χρονολογείται από τη Μινωική Εποχή, με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Η «κιμωλία γη» χρησιμοποιήθηκε και ως απορρυπαντικό (σαπούνι), από την αρχαιότητα (Αριστοφάνης4, 5ος αι. π.Χ.) έως και τον 19ο αιώνα και αναφέρεται από τους περιηγητές5,6.
Η νήσος Κίμωλος βρίσκεται κατά μήκος του «Ηφαιστειακού Τόξου του Νοτίου Αιγαίου» και αποτελείται από έντονα εξαλλοιωμένα ηφαιστειακά και ηφαιστειοϊζηματογενή πετρώματα. Τα τελευταία ονομάζονται και τόφφοι. Με βάση τις περιγραφές και τις φυσικές της ιδιότητες, η «κιμωλία γη» είναι ένα αργιλικό υλικό που προέρχεται από την έντονη υδροθερμική εξαλλοίωση των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Ορυκτολογικά αποτελείται κυρίως από καολινίτη [Al2Si2O5(OH)4], ένα ορυκτό με σημαντική εξάπλωση σε όλη την Κίμωλο. Ο καολινίτης έχει χρώμα λευκό, λιπαρή υφή και πολύ μικρή σκληρότητα με αποτέλεσμα να είναι εύθρυπτος σαν πούδρα.
Από άποψη ορυκτολογικής και χημικής σύστασης η «κιμωλία γη» δεν έχει καμία σχέση με την γνωστή κιμωλία που χρησιμοποιούμε στους μαυροπίνακες. Η κιμωλία αυτή αποτελείται από ένα είδος ασβεστόλιθου που ονομάζεται κρητίδα [CaCO3]. Πρόκειται για ένα λευκό, πορώδες, μαλακό, σχετικά εύθρυπτο πέτρωμα, θαλάσσιας προέλευσης που σχηματίστηκε από τη συσσώρευση ασβεστιτικών κελυφών από μικρο-οργανισμούς. Περισσότερο διαδεδομένες είναι οι μεγάλου πάχους αποθέσεις κρητίδας στη ΒΑ Ευρώπη.
Η σύγχυση σε ότι αφορά την ονομασία των δύο αυτών πρώτων υλών οφείλεται μάλλον στους Ρωμαίους. Αυτοί ονόμαζαν «κιμωλία» και άλλα λευκά εύθρυπτα πετρώματα που είχαν παρόμοιες ιδιότητες και διαφορετική προέλευση. Έτσι ο Πλίνιος στην αναφορά του για την «κιμωλία γη» περιγράφει με το ίδιο όνομα και άλλα φυσικά χώματα, όπως αυτά από τη Σαρδηνία, τη Θεσσαλία, τη Λυκία, την Umbria της Ιταλίας, καθώς και την κρητίδα (create)7 που πιθανώς το όνομά της να οφείλεται στη νήσο Κρήτη.
Έτσι εξαιτίας της μακροσκοπικής ομοιότητας των εξαλλοιωμένων ηφαιστειακών πετρωμάτων της Κιμώλου («κιμωλία γη») με την κρητίδα (κιμωλία), χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όνομα που διατηρήθηκε και μέχρι τις μέρες μας.
Παραπομπές
1.Θεόφραστος, Περί λίθων, 62
2.Στράβων, Γεωγραφικά, Χ, 484
3.Pliny, Naturalis Historiae, XXXV, 195-196
4.Αριστοφάνης, Βάτραχοι, 710-712
5.Σιμόπουλος Κ. (1991). Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα. Β΄ Τόμος-1700-1800, σελ. 236.
6.Μπελαβιλας Ν και Παπαστεφανάκη Λ. (2009). Ορυχεία στο Αιγαίο. Βιομηχανική αρχαιολογία στο Αιγαίο, σελ. 150
7.Pliny, Naturalis Historiae, XXXV, 196
Τετάρτη 7 Μαΐου 2014
HOW TO MAKE SEMIFREDDO
How to Make Semifreddo
A step-by-step guide to making this lush, creamy frozen Italian dessert.
LENGTH: 12:17
PRODUCED BY: SARAH BRECKENRIDGE, VIDEOGRAPHY BY GARY JUNKEN AND MIKE DOBSEVAGE, EDITED BY CARI DELAHANTY
PRODUCED BY: SARAH BRECKENRIDGE, VIDEOGRAPHY BY GARY JUNKEN AND MIKE DOBSEVAGE, EDITED BY CARI DELAHANTY
Text and recipes by Mark Scarbrough and Bruce Weinstein
Having written two cookbooks about frozen desserts, we're ready to proclaim which one is the very best. Sorry, gelato and ice cream lovers—semifreddo is the winner. A staple in most restaurants in Italy, semifreddo is like fluffy, sliceable ice cream, but better. We think it's the richest, most luscious, and probably most decadent member of the frozen dessert family.
Meaning "half cold" in Italian, semifreddo maintains a soft, velvety texture, even right out of the freezer. Because it contains so much sugar and air, it will never freeze into a hard, dense block the way ice cream does. And since you don't need an ice cream maker or any other special equipment to make it, it's easy to whip one up whenever the craving strikes.
Having written two cookbooks about frozen desserts, we're ready to proclaim which one is the very best. Sorry, gelato and ice cream lovers—semifreddo is the winner. A staple in most restaurants in Italy, semifreddo is like fluffy, sliceable ice cream, but better. We think it's the richest, most luscious, and probably most decadent member of the frozen dessert family.
Meaning "half cold" in Italian, semifreddo maintains a soft, velvety texture, even right out of the freezer. Because it contains so much sugar and air, it will never freeze into a hard, dense block the way ice cream does. And since you don't need an ice cream maker or any other special equipment to make it, it's easy to whip one up whenever the craving strikes.
Get the recipes:
Raspberry-Balsamic Semifreddo
Apricot-Thyme Semifreddo
Chocolate-Hazelnut Semifreddo
Bonus recipe:
White Chocolate and Sour Cherry Semifreddo
There are three components to a semifreddo—whipped cream, zabaglione, and Swiss meringue. The whipped cream adds richness and air to the dessert. The zabaglione, a light and foamy Italian sauce of egg yolks, sugar, and flavorings, does the same but also lets you change the flavor of the semifreddo by adding liqueurs, chocolate, fresh herbs, or fruit. Finally, thick, glossy Swiss meringue (a mixture of egg whites and sugar), adds yet another level of sweetness and loft. Fold those elements together, freeze in a loaf pan, slice, and serve. You'll swoon, we swear.
Apricot-Thyme Semifreddo
Chocolate-Hazelnut Semifreddo
Bonus recipe:
White Chocolate and Sour Cherry Semifreddo
There are three components to a semifreddo—whipped cream, zabaglione, and Swiss meringue. The whipped cream adds richness and air to the dessert. The zabaglione, a light and foamy Italian sauce of egg yolks, sugar, and flavorings, does the same but also lets you change the flavor of the semifreddo by adding liqueurs, chocolate, fresh herbs, or fruit. Finally, thick, glossy Swiss meringue (a mixture of egg whites and sugar), adds yet another level of sweetness and loft. Fold those elements together, freeze in a loaf pan, slice, and serve. You'll swoon, we swear.
Semifreddo, in Six Easy Steps
1. Whip the Cream: Whipping heavy cream in a chilled bowl with chilled beaters keeps it very cold so it can reach its loftiest potential. Stop the mixer the moment the cream has reached stiff peaks.
2. Make a zabaglione: Beating the zabaglione ingredients over simmering water cooks them gently; don't let the bottom of the bowl touch the water, or the eggs may scramble. The zabaglione is done when it's thick and foamy and the beaters leave a ribbony trail when you lift them.
3. Make a Swiss Meringue: Gently cooking the meringue ingredients over the same simmering water streamlines the recipe and yields fluffy, glossy results. To prevent the eggs from overcooking once the meringue is glossy, continue beating it off the heat until very thick and billowy, like marshmallow fluff.
4. Fold together: When folding the components together, use a large silicone spatula and long, gentle strokes to preserve as much air in the mixture as possible. Stop as soon as no streaks remain.
5. Add swirls: If adding swirls of jam at the end, don't overmix lest you lose the effect; just one or two long strokes of the spatula should do it.
6. Freeze, then serve: Smoothing any wrinkles on the surface of the frozen semifreddo is easy to do with a warm knife or small offset spatula.
1. Whip the Cream: Whipping heavy cream in a chilled bowl with chilled beaters keeps it very cold so it can reach its loftiest potential. Stop the mixer the moment the cream has reached stiff peaks.
2. Make a zabaglione: Beating the zabaglione ingredients over simmering water cooks them gently; don't let the bottom of the bowl touch the water, or the eggs may scramble. The zabaglione is done when it's thick and foamy and the beaters leave a ribbony trail when you lift them.
3. Make a Swiss Meringue: Gently cooking the meringue ingredients over the same simmering water streamlines the recipe and yields fluffy, glossy results. To prevent the eggs from overcooking once the meringue is glossy, continue beating it off the heat until very thick and billowy, like marshmallow fluff.
4. Fold together: When folding the components together, use a large silicone spatula and long, gentle strokes to preserve as much air in the mixture as possible. Stop as soon as no streaks remain.
5. Add swirls: If adding swirls of jam at the end, don't overmix lest you lose the effect; just one or two long strokes of the spatula should do it.
6. Freeze, then serve: Smoothing any wrinkles on the surface of the frozen semifreddo is easy to do with a warm knife or small offset spatula.
HONEY SEMIFREDDO
RELATED NIGELLA RECIPES
ICE CREAM CAKE
I don't think a cook's job should be to deceive, but there…Read onNO CHURN POMEGRANATE ICE CREAM
It's not hard to think of a pudding that can be made in advance.…Read on
RELATED KITCHEN QUERIES
HONEY SEMIFREDDO
Hi, can the Honey Semifreddo (Forever Summer, p242) be made several days in advance? The recipe only states 2-3 hours. Thanks! Read on
STORING SEMIFREDDO
How long will a semifreddo made with double cream keep in the freezer, and what is the best way to store it? Read on
Need some help in the kitchen?
ASK THE TEAMRELATED COMMUNITY RECIPES
HONEY AND GINGER BISCUIT ICE CREAM
A subtly flavoured ice-cream better than almost anything…Read onCYBERCYRIE'S SIMPLEST LEMON ICE CREAM EVER
Creamy delicious tangy ice cream.Read on
A semifreddo is not quite an ice cream, as the name - semi-cold, in translation - suggests. There's no custard to make, and no churning required as it freezes, which makes life very much easier. What you get is a smooth, soft block of chilled, almost frozen cream, with a texture of deep, deep velvetiness. This mellow, honey-flavoured version matches taste to texture. For some reason, sometimes when I make it, I end up with a block of uniformly buff cream; at others, I'm left with a honeyed, resin-coloured stripe along the base - or the top as it stands when you turn it out. But that's cooking for you. Either way, it works wonderfully. Pour more amber-coloured honey over as you serve, and scatter with toasted pine nuts, for quite the dreamiest, easiest pudding you could imagine.
Recipe posted by Nigella
Join in and share one of your own recipes
ADD A RECIPEIngredients SWITCH TO CUP MEASURES
- 1 large egg
- 4 large egg yolks
- 100 grams best-quality honey (plus 3 tablespoons for serving)
- 300 ml double cream
- 25 grams pinenuts (toasted)
Method
- Line a 900g / 2lb / 1 litre loaf tin with clingfilm.
- Beat the egg and egg yolks with the honey in a bowl, over a saucepan of gently simmering water, until the mixture is pale and thick. I use a wire balloon whisk for this, but if you feel like a bit of culinarily aided whirring, it will certainly be quicker with a hand-held electric whisk.
- Whip the double cream until thick, and then gently fold in the egg and honey mixture. Pour into the prepared loaf tin, and cover carefully with clingfilm before putting it in the freezer for about 2-3 hours.
- When it is ready to serve, turn out the semifreddo on to a suitably sized plate and drizzle this manilla-coloured log with honey, and sprinkle with the toasted pine nuts, before slicing. It thaws quickly as it stands, but that is part of its heavenly-textured charm. If you've got some dark, syrupy - indeed, honey-coloured - pudding wine to drink while you eat this, so much the better.
Tried this recipe?
Why not leave a c
Τρίτη 6 Μαΐου 2014
ΒLUE & WHITE
Δείτε επίσης
Ιδέες διακόσμησης
Μπουφέδες με μοντέρνο design
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
Για σαλόνια με μοντέρνα διακόσμηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ›
Sign up here for
our newsletter
Popular
Κάψτε το λίπος στην κοιλιά σας
Με την παρακάτω πρόταση για το πρωινό σας γεύμα!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >Met Gala 2014: Οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε
Δείτε διάσημα πρόσωπα στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >Bloggers time: Η Νεφέλη και η Ναταλία από το “TwinFashion’’
Συνεχίζουν τις μισοτελειωμένες προτάσεις του Jenny.gr.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >
Διαγωνισμοί
Δείτε τις τυχερές που κερδίζουν χειροποίητες δημιουργίες
Δείτε τις 3 νικήτριες που θα αποκτήσουν χειροποίητες δημιουργίες Παρέσα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)


Σχόλια