Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Κέικ με ταχίνι και ξερά φρούτα

Κέικ με ταχίνι και ξερά φρούτα

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

Υλικά (για 12 μερίδες)

300 γρ. ταχίνι
350 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλεύρι μαλακό
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 - 500 γρ. ποικιλία από ξερά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα που είναι κάπως μεγάλα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μια κουτάλα το ταχίνι, το νερό και τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένας ενιαίος χυλός.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή ένα τσέρκι ίσου μεγέθους το οποίο στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε πάνω σε ταψί. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι· αν τραβώντας το, βγει χωρίς υπολείμματα από το ζυμάρι, τότε είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Top 10 Wall Christmas Trees for Small Spaces

Casey WatkinsστοHome Decorating Trends - HomeditΠριν από 5 εβδομάδες
Christmas just isn’t Christmas without a Christmas tree. They pop up in all the store window displays and bring the spirit of Christmas into Black Friday shopping. The air feels magical when those lights sparkle in your living room. It seems that tinkley bells and the smell of pine follow you wherever you go. However,... You're reading Top 10 Wall Christmas Trees for Small Spaces , originally posted on Homedit. If you enjoyed this post, be sure to follow Homedit on Twitter, Facebook and Pinterest. The post Top 10 Wall Christmas Trees for Small Spaces appeared first on Home Decora... περισσότερα »

When The Hurricane Gives You A Dune…Make A Hobbit Home

Simona GaneaστοHome Decorating Trends - HomeditΠριν από 2 εβδομάδες
Back in 1964, Hurricane Dora created a dune on a piece of property in Florida. It couldn’t have picked a better place as the property was owned by a very creative architect by the name of William Morgan. But it was a decade later that he decided to take advantage of this natural element. The... You're reading When The Hurricane Gives You A Dune…Make A Hobbit Home , originally posted on Homedit. If you enjoyed this post, be sure to follow Homedit on Twitter, Facebook and Pinterest. The post When The Hurricane Gives You

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ...

...ΚΑΙ ΜΕΤΑ?

Οι επιστήμονες μίλησαν Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τέλος….

Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο…τον Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται.

Δεν δημιουργείται & δεν καταστρέφεται απλά υπάρχει. 

Ξεκινώντας από αυτό, και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος, είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί.

Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν; 

Για τους μελετητές, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, είναι μια πραγματικότητα πολύ πιο αντικειμενική από αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα δεδομένου ότι έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, θεμελιώδεις όσον αφορά την προσέγγιση μας απέναντι στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται όπως τις αντιλαμβανόμαστε.

Οτιδήποτε ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί σαν πληροφορία, είναι απλά ένα εργαλείο κατανόησης ενός συγκεκριμένου χωροχρόνου μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας. 

Κάτι που αποδεικνύεται από την ανικανότητα του εγκεφάλου, να κατανοήσει την ύπαρξη του συμπαντικού απείρου, εφ όσον ο προγραμματισμός του, του καθιστά κατανοητά μόνο τα πεπερασμένα σύνολα.

Σε ένα σύμπαν χωρίς χώρο και χρόνο (με τις έννοιες που εμείς τους δίνουμε) όπως στην ουσία έχει αποδειχτεί ότι είναι το σύμπαν, η έννοια του θανάτου, του τέλους, πολύ απλά δεν υφίσταται λένε οι ειδικοί....

Υφίσταται η εμπειρία του θανάτου, όπως τον βιώνουμε με το συγκεκριμένης λειτουργίας εγκέφαλο μας, αλλά κατά πόσο αυτή η εμπειρία, ανταποκρίνεται σε μια αντικειμενική πραγματικότητα, για την οποία δεν έχουμε εργαλεία κατανόησης;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν είχε παραδεχτεί με αφορμή το θάνατό ενός φίλου του, του Μπέσο:«Ο Μπέσο έφυγε από αυτόν τον παράξενο κόσμο, λίγο πριν από μένα.

Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. 

Άνθρωποι σαν κι εμάς, γνωρίζουμε ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι απλά και μόνο μια πεισματάρικη ψευδαίσθηση».

Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, η αθανασία δεν είναι μια διαρκής ύπαρξη σε έναν κόσμο δίχως τέλος γιατί πολύ απλά σαν έννοια, κατοικεί έξω από την έννοια του χρόνου όπως τον ξέρουμε.

Σε έναν κόσμο έξω από την αντιληπτική μας ικανότητα, κι από ότι θεωρούμε πραγματικό και μη.



Όσο δεδομένη είναι η περιορισμένη μας ικανότητα στον προσδιορισμό της πραγματικότητας άλλο τόσο είναι και η ικανότητά μας στον προσδιορισμό της μη πραγματικότητας.

Αυτής που δεν περιορίζεται από το χώρο, το χρόνο και τους νόμους ενός χιλιοστού του σύμπαντος, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία και τις παράλληλες, άπειρες όπως και ο χωροχρόνος, μορφές της.

http://www.tragiko.net/

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πιπεριες Φλωρινης σαλτσα σε βαζο.

Σάλτσα
υλικά
1200 γρ. περίπου πιπεριές Φλωρίνης
1-2 φρέσκες καυτερές πιπεριές* ή
1 κ.γ. μπούκοβο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ή 2 μέτριες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκ. σκόρδου
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις απλώνουμε σε ταψί ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, σε απόσταση μια σκάλα επάνω από τη μέση. Οταν η φλούδα έχει μαυρίσει και καεί σε μερικά σημεία, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κλείνουμε σε μια καθαρή πλαστική σακούλα (αυτό θα βοηθήσει στο εύκολο ξεφλούδισμα). Μετά από λίγα λεπτά τις βγάζουμε μια μια και τις ξεφλουδίζουμε με υπομονή, ώστε να μην καταστρέφουμε τη σάρκα τους. Οσο καλύτερα έχουν ψηθεί τόσο ευκολότερα θα καθαριστούν. Τραβάμε το κοτσάνι και το αφαιρούμε, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους. Κατόπιν, τις πολτοποιούμε στο μούλτι. Χωρίζουμε στη μέση την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τη ντομάτα και την τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μια ανάλογου μεγέθους μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της πιπεριάς, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10' ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα, περίπου 10'-12' ακόμα. Εν τω μεταξύ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ζάχαρη ή σκόρδο, ανάλογα με το γούστο σας. Λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξίδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τη σφραγίσουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Ταιριάζει πολύ με κρέατα στη σχάρα και σε διάφορα ορεκτικά: σε ψητή μελιτζάνα, σε φρυγανισμένα ψωμάκια, σε ψημένο τυρί φέτα.

* επιλέγετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές και πόσο πικάντικη θέλετε τη σάλτσα.


Translate