ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Κέικ με ταχίνι και ξερά φρούτα
Κέικ με ταχίνι και ξερά φρούτα
Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 12 μερίδες)
300 γρ. ταχίνι
350 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλεύρι μαλακό
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 - 500 γρ. ποικιλία από ξερά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα που είναι κάπως μεγάλα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μια κουτάλα το ταχίνι, το νερό και τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένας ενιαίος χυλός.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή ένα τσέρκι ίσου μεγέθους το οποίο στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε πάνω σε ταψί. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι· αν τραβώντας το, βγει χωρίς υπολείμματα από το ζυμάρι, τότε είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 12 μερίδες)
300 γρ. ταχίνι
350 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλεύρι μαλακό
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 - 500 γρ. ποικιλία από ξερά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα που είναι κάπως μεγάλα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μια κουτάλα το ταχίνι, το νερό και τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένας ενιαίος χυλός.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή ένα τσέρκι ίσου μεγέθους το οποίο στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε πάνω σε ταψί. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180° C για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι· αν τραβώντας το, βγει χωρίς υπολείμματα από το ζυμάρι, τότε είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.








