Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ταρτάκια με κρέμα πορτοκαλιού

Βάσεις ζύμης γεμίζονται με κρέμα πορτοκαλιού και στολίζονται με ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού.  
Δημοσίευση: 
Ταρτάκια με κρέμα πορτοκαλιού
Ένα υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό για κέρασμα μετά το φαγητό, έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
3/4 του φλιτζανιού (165 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού (80 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια
12 έτοιμες βάσεις ταρτάκια
Για το ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τα 165 γραμμάρια ζάχαρης σε μια κατσαρόλα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό από τα δύο πορτοκάλια. Χτυπήστε συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σας. Σουρώστε το μείγμα σας, αφήστε το να κρυώσει και σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη.
2. Στο μεταξύ για να κάνετε το ζαχαρωμένο ξύσμα, ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 100 ml νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και βράστε για 5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Χύστε το ζαχαρωμένο ξύσμα σας σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Λίγο πριν το σερβίρισμα, γεμίστε τις βάσεις σας με την κρέμα πορτοκαλιού και διακοσμήστε με ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαβάστε επίσης

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Πορτοκαλόπιτα... και ένα trendy βραβείο

Καλησπέρα και Καλή Εβδομάδα να έχουμε!!!
Από προχθές έχω τάξει μια πορτοκαλόπιτα στην Έφη, την κέρασα στο facebook και είπα πως θα δώσω και την συνταγή... αλλά που??? Πρόλαβα???
Ήρθα απόψε λοιπόν, να κεράσω κι εσάς και να σας δώσω και τα υλικά. Φυσικά είναι ένα πολύ γνωστό σε όλους γλυκό, δεν είναι και δική μου εφεύρεση, χαχα αλλά έτσι για να υπάρχει και στο δικό μου blogoσυνταγολόγιο, με τις δικές μου αλλαγές...

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (πριν το χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να το αφήσουμε ανοιχτό, να ξεραθεί)
1 ποτήρι (νερού) λάδι, 1/2 ελαιόλαδο - 1/2 καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 πορτοκάλι (λεπτόφλουδο) ολόκληρο, λιωμένο στο multi (βάζουμε και τη φλούδα, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια και το σκληρό πάνω μέρος)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά

(για το σιρόπι)
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της πίτας, εκτός από το φύλλο, σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια, ή καλύτερα αν έχει ξεραθεί, το τρίβουμε με τα χέρια και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας το φύλλο να μην έχει χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε την πίτα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι)
Μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά απ' την ώρα που θα κοχλάξει.
Όταν ψηθεί η πίτα, όπως είναι ζεστή, κάνουμε λίγες τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να το πιει όλο, να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε...
Ταιριάζει ΤΕΛΕΙΑ και με παγωτό βανίλια, αλλά... άσε καλύτερα για το καλοκαίρι...

Και τώρα... ήρθε η ώρα για το βραβείο μου!!!
 Αφού λοιπόν 4 καλές blogoφιλενάδες μου το έδωσαν για το άλλο μου σπιτάκι, ήρθαν άλλες 4 και μου το ξαναχάρισαν και εδώ...
Ευχαριστώ πολύ λοιπόν, την Κική και την Μεγάαααααααλη κουζίνα της (γιατί μόνο μικρή δεν είναι), την Αφροδίτη με τις γλυκές ιστορίες της, την Γεωργία που προσέχει την διατροφή και την υγεία μας και την καινούρια μας φίλη τη Marie...
Παιδιά με συγκινείτε πραγματικά, γιατί είστε πάρα πολλοί τελικά, περισσότεροι απ' όσοι νόμιζα, που επισκέπτεστε τα blogoσπιτάκια μου καθημερινά και μου γράφετε τόσο όμορφα σχόλια... γράψτε και κανά άσχημο γιατί αρχίζω και το παίρνω πάνω μου, χαχα
Σας ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω πολύ πολύ!!!

Εγώ τώρα που να το δώσω??? Το πήραν όλοι νομίζω... όσοι ξέρω τουλάχιστον οπότεεεεεεεεεεεε... το κρατάω για τον εαυτό μου, χαχαχα... καλά πλάκα κάνω... Όποιος το θέλει και δεν το έχει παραλάβει ακόμα, χάρισμά του!!!

Πολλά φιλιά σας στέλνω, την αγάπη μου και σας εύχομαι μια καλή και γλυκειά εβδομάδα με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού!!!

Τρουφάκια Μανταρίνι

Θυμάστε το λικέρ μανταρίνι; Όσες το ξεκινήσατε, τώρα θα είναι σχεδόν έτοιμο. Έλεγα να βάλω αυτό το ποστ λίγο αργότερα, αλλά είδα ότι μερικές βιάστηκαν να σουρώσουν το λικέρ και πέταξαν τα μανταρίνια (βλέπε Ρένα, χεχε!). Για να σας προλάβω λοιπόν, το βάζω τώρα.

Δοκιμάστε το λικέρ σας. Αν σας φαίνεται βαρύ, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν έχετε υπομονή, περιμένετε μερικές μέρες αφού προσθέσετε νερό. Αν σας αρέσει έτσι, στην υγειά σας!

Τώρα που θα το σουρώσετε, ΜΗΝ πετάξετε τα μανταρίνια. Θα φτιάξουμε με αυτά τρουφάκια μανταρίνι. Βέβαια, μπορούμε να τα φτιάξουμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάνει το λικέρ. Αν δεν κάνατε το λικέρ, προμηθευτείτε μανταρινάκια ακέρωτα (τα βιολογικά θα σας βολέψουν) και ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή. Αν έχετε κάνει το λικέρ, ανατρέξτε στα Tips.

Τα τρουφάκια μας είναι νηστίσιμα, ιδανικά για την Καθαρή Δευτέρα αλλά και για τη Μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει και όσο να 'ναι, μια υπογλυκαιμία θα την έχουμε! Ας δούμε πως θα τα φτιάξουμε.

Μανταρινότρουφες
250 γρ άχνη ζάχαρη
φλούδα από 4 μανταρίνια* γνωστής και καλής οικογενείας από σπίτι (ακέρωτα, αράντιστα)
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς φλούδι δηλαδή)
2 κουτ. σούπας λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα αφού τα βράσουμε 2-3 λεπτά, or else παίρνουμε έτοιμα ξεφλουδισμένα. Αν τα βράσουμε/ξεφλουδίσουμε εμείς, φροντίζουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα λιώσουμε.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα.
Βράζουμε 2 φορές τις μανταρινόφλουδες για λίγο για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, πετώντας κάθε φορά το νερό.*
Πολτοποιούμε κι αυτές στο μούλτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ίσως σας φανεί στεγνή η ζύμη και νομίσετε ότι δε μπορείτε να τα πλάσετε. Μη βιαστείτε να προσθέσετε ποτό. Πατικώστε με το κουτάλι σας τη ζύμη και αφήστε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα αμύγδαλα τα έλαιά τους, έτσι ώστε να υγρανθεί το υλικό. Αν μετά από λίγη ώρα εξακολουθεί να σας δυσκολεύει στο πλάσιμο, προσθέστε λίγο λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ. Πλάθουμε λίγα-λίγα, παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι μας και σφίγγοντάς το στη γροθιά μας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται. Τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και αν θέλετε και σε άχνη. Αν κολλάει το μίγμα στα χέρια μας, βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ, λικέρ, ή έστω νερό ανά 3-4 τρούφες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεραίνονται εύκολα γι αυτό τα σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ακόμα καλύτερα…τα τρώμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε :-) Επειδή ξεραίνονται εύκολα, εγώ τα κυλάω μόνο σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Και τώρα το tip (αγαπημένη μου συνήθεια).
Το κλου της συγκεκριμένης συνταγής είναι το εξής: Οι φλούδες στις δικές μου τρούφες δεν είναι βρασμένες αλλά είναι οι φλούδες από τα μανταρίνια που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το λικέρ. Δηλαδή, έφτιαξα το λικέρ μου (το οποίο γίνεται και σε σύντομο χρόνο 25-30 μέρες), και όταν ήταν έτοιμο πήρα τις φλούδες οι οποίες λόγω του μουλιάσματος είχαν μαλακώσει και ξεπικρίσει. Τις πολτοποίησα και συνέχισα χωρίς βρασίματα-ξεπικρίσματα.
Αν χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από το λικέρ, προσέξτε την ποσότητα λικέρ που θα βάλετε γιατί αλλιώς θα τραγουδάτε μετά. Πολύ πιθανό να τραγουδάτε το "Μωρή κοντούλα λεμονιά" γιατί από το πολύ λικέρ που θα έχετε πιει κατά λάθος, θα έχετε μπερδέψει τα εσπεριδοειδή και τα τραγούδια! Εξάλλου δεν έχω κανένα πρόχειρο τραγούδι στο ρεπερτόριό μου που να λέει για μανταρινιά. Αν έχετε εσείς, πείτε μου να το προσθέσουμε στην play list after the τρούφες!

Οι τρούφες στη μέση της φωτό δεν είναι μανταρινότρουφες εννοείται :-)))

Τώρα αν σας πω να μην πετάξετε ούτε τα μανταρίνια αλλά να τα βάλετε σε κανένα κρεατάκι στο τέλος του μαγειρέματος, θα με χαρακτηρίσουν extreme! Εγώ θα το κάνω πάντως and put the blame on me babe!

ΟΧΙ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ “ΕΝ ΠΛΩ” ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00.
Ολη η κοινωνία και οι φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση. Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία.
Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε.
Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’ της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.
Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα.
Σας γνωρίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου έχει εξασφαλίσει πέντε (5) λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου για τη δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού (Εθνικής Αντιστάσεως και Παραλιακή) στις 08:00πμ την Κυριακή 27.04.2014. Στον ίδιο χώρο θα μπορούν να σταθμεύσουν προσωρινά τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι την επιστροφή των λεωφορείων.
ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ!xhmika

...ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Πώς συνδέονται η Κρήτη, ο πεντοζάλης, τα παραδοσιακά γαμήλια ξεροτήγανα, δεκάδες ερωτευμένοι Κινέζοι και ένα διηπειρωτικό γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μία από τις καλύτερες τουριστικές διαφημίσεις για τη χώρα μας; Δεκαέξι ερωτευμένα ζευγάρια από τη χώρα που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξερχόμενη τουριστική αγορά του κόσμου φτάνουν στα Χανιά για να ζήσουν τον γαμήλιο… μύθο τους ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.kinezoi

Στο μεγαλύτερο έως τώρα ταξίδι Κινέζων νεόνυμφων στην Ελλάδα, τα ζευγάρια -θα διανύσουν χιλιάδες μίλια με σκοπό να κάνουν ομαδικό γάμο συμβολικού χαρακτήρα, αφού είναι ήδη φρεσκοπαντρεμένα- θα φτάσουν στη μεγαλόνησο μετά το Πάσχα, με το γαμήλιο event να ξεκινά στις 23 Απριλίου. Μέσα στις δέκα μέρες που θα διαρκέσει η επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα επισκεφτούν και άλλους νομούς της Κρήτης για να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Μαζί τους θα βρίσκονται συγγενείς, φίλοι, αλλά και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν εκτενώς το γεγονός, που έχει πάρει ήδη τεράστια δημοσιότητα στην Κίνα, σε στιλ ριάλιτι.

Η πόλη των Χανίων βρίσκεται στο πόδι, καθώς προετοιμάζεται πυρετωδώς για το γαμήλιο πάρτι, ενώ οι γάμοι θα γίνουν στο φρούριο Κουλές, στην Απτέρα.

«Οι γάμοι αυτοί, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν από τις 23 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Είναι επιβεβαίωση όρκου αιώνιας αγάπης με φόντο τη θάλασσα της αγάπης, δηλαδή το Αιγαίο πέλαγος. Οι κοπέλες θα φοράνε τα νυφικά τους και οι άντρες τα γαμπριάτικα κοστούμια τους, ενώ θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική. Το τελετουργικό αποτελεί για εκείνους σπουδαίο γεγονός και μάλιστα σε μία χώρα-γενέθλιο τόπο του δυτικού πολιτισμού» λέει μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη.

Οπως εξηγεί η ίδια, συνδιοργανωτές του ταξιδιού είναι ο οργανισμός της Σαγκάης Rose Weddings, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός χορηγών που θα πραγματοποιήσουν τη δεξίωση, θα αναλάβουν τις μεταφορές, τη διαμονή κ.ο.κ. «Φυσικά υπάρχει και η στήριξη του γενικού προξένου Ελλάδας στη Σαγκάη, του Ευγένιου-Δημήτριου Καλπύρη. Οι νεόνυμφοι θα φωτογραφηθούν στις παραλίες των Χανίων, στο εντυπωσιακό φρούριο Κουλές με τη συναρπαστική θέα στη θάλασσα.

Η θάλασσα του Αιγαίου, στην οποία οι Κινέζοι εντάσσουν και το Κρητικό πέλαγος, είναι γι’ αυτούς θάλασσα της αγάπης και μπροστά σε αυτήν θέλουν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαφημιστικό πρότζεκτ. Θα προβληθούμε ως Χανιά, ως Κρήτη, ως Ελλάδα. Θα προβάλουμε την πολυπολιτισμική μας κληρονομιά, την παράδοσή μας, τα φυσικά μας μνημεία, τις παραλίες μας, τη γαστρονομική μας παράδοση και γενικότερα θα αναδείξουμε τη φιλοξενία μας».

Τα περίπου 95 άτομα που θα φτάσουν στην Κρήτη από την Κίνα θα μείνουν δύο μέρες στα Χανιά και από μία στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης και την Αθήνα, όπου θα επισκεφθούν -μεταξύ άλλων- το Μουσείο της Ακρόπολης.

Σαντορίνη και Πάρος

Ο πρώτος ομαδικός γάμος Κινέζων στην Ελλάδα έγινε το 2006 στην Οία της Σαντορίνης. Τότε δεν φανταζόταν κανείς ότι αυτή η τάση θα εξελισσόταν σε μανία με θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό. Το κυκλαδίτικο νησί παραμένει ακόμα ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Κινέζους που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, τα γαμήλια ταξίδια τους ή τις ανταλλαγές όρκων. Στο μεταξύ, στις προτιμήσεις των Κινέζων νεονύμφων μπαίνει δυναμικά και η Πάρος, όπου θα γίνει πρώτη φορά ομαδική τελετή, την Πρωτομαγιά στον λόφο της Αγίας Αννας, στην Παροικιά. Μετά την τελετή θα υπάρξει αναπαράσταση του παριανού γάμου, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο με τοπικά προϊόντα.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ?

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΒΙΒΛΊΑ

ΣΑΛΑΤΑ... ΑΡΝΟΥΑΖ ΜΕ ΑΒΓΟ ΒΡΑΣΤΟ & ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΓIA 4-6 ATOMA
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €1,60 η μερίδα  

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ... ΑΡΝΟΥΑΖ ΜΕ ΑΒΓΟ ΒΡΑΣΤΟ & ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Υλικά
500 γρ. ψαχνό αρνιού (περισσεύματα από το πασχαλινό αρνί), σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια 
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο 
4-6 πασχαλινά αβγά (κόκκινα), κομμένα στα 4
8 φιλέτα αντσούγιας
150 γρ. φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα 
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 
400 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές φέτες 
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη σε νερό 
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια, βράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το αρνί, τα αβγά, τις μισές αντσούγιες, τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τα ραπανάκια. Ρίχνουμε στο μούλτι το μισό ελαιόλαδο, τις υπόλοιπες αντσούγιες, την κάππαρη, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα, προσθέτουμε τις υπόλοιπες αντσούγιες, τον άνηθο (ή τον μάραθο), πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.




ΤΙP: Αν δεν έχει περισσέψει αρνί από το πασχαλινό τραπέζι, πάρε 500 γρ. αρνίσιο κρέας (από μπούτι), κομμένο σε μικρούς κύβους, σόταρέ το σε ένα τηγάνι με 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσέ το στη σαλάτα. 




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η χαλαρή κι ανάλαφρη διάθεση που δημιουργούν αυτές οι συνταγές, μαζί βέβαια με την παρουσία του κρέατος και των χορταρικών, μας οδηγούν στην αναζήτηση ενός στιβαρού λευκού ξηρού κρασιού, με δροσιστική οξύτητα αλλά και όγκο στο στόμα, όπως το Αβαντίς-Σαντορίνη ΠΟΠ, με την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. A.N.A.



Translate