Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Πορτοκαλόπιτα... και ένα trendy βραβείο

Καλησπέρα και Καλή Εβδομάδα να έχουμε!!!
Από προχθές έχω τάξει μια πορτοκαλόπιτα στην Έφη, την κέρασα στο facebook και είπα πως θα δώσω και την συνταγή... αλλά που??? Πρόλαβα???
Ήρθα απόψε λοιπόν, να κεράσω κι εσάς και να σας δώσω και τα υλικά. Φυσικά είναι ένα πολύ γνωστό σε όλους γλυκό, δεν είναι και δική μου εφεύρεση, χαχα αλλά έτσι για να υπάρχει και στο δικό μου blogoσυνταγολόγιο, με τις δικές μου αλλαγές...

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (πριν το χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να το αφήσουμε ανοιχτό, να ξεραθεί)
1 ποτήρι (νερού) λάδι, 1/2 ελαιόλαδο - 1/2 καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 πορτοκάλι (λεπτόφλουδο) ολόκληρο, λιωμένο στο multi (βάζουμε και τη φλούδα, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια και το σκληρό πάνω μέρος)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά

(για το σιρόπι)
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της πίτας, εκτός από το φύλλο, σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια, ή καλύτερα αν έχει ξεραθεί, το τρίβουμε με τα χέρια και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας το φύλλο να μην έχει χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε την πίτα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι)
Μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά απ' την ώρα που θα κοχλάξει.
Όταν ψηθεί η πίτα, όπως είναι ζεστή, κάνουμε λίγες τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να το πιει όλο, να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε...
Ταιριάζει ΤΕΛΕΙΑ και με παγωτό βανίλια, αλλά... άσε καλύτερα για το καλοκαίρι...

Και τώρα... ήρθε η ώρα για το βραβείο μου!!!
 Αφού λοιπόν 4 καλές blogoφιλενάδες μου το έδωσαν για το άλλο μου σπιτάκι, ήρθαν άλλες 4 και μου το ξαναχάρισαν και εδώ...
Ευχαριστώ πολύ λοιπόν, την Κική και την Μεγάαααααααλη κουζίνα της (γιατί μόνο μικρή δεν είναι), την Αφροδίτη με τις γλυκές ιστορίες της, την Γεωργία που προσέχει την διατροφή και την υγεία μας και την καινούρια μας φίλη τη Marie...
Παιδιά με συγκινείτε πραγματικά, γιατί είστε πάρα πολλοί τελικά, περισσότεροι απ' όσοι νόμιζα, που επισκέπτεστε τα blogoσπιτάκια μου καθημερινά και μου γράφετε τόσο όμορφα σχόλια... γράψτε και κανά άσχημο γιατί αρχίζω και το παίρνω πάνω μου, χαχα
Σας ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω πολύ πολύ!!!

Εγώ τώρα που να το δώσω??? Το πήραν όλοι νομίζω... όσοι ξέρω τουλάχιστον οπότεεεεεεεεεεεε... το κρατάω για τον εαυτό μου, χαχαχα... καλά πλάκα κάνω... Όποιος το θέλει και δεν το έχει παραλάβει ακόμα, χάρισμά του!!!

Πολλά φιλιά σας στέλνω, την αγάπη μου και σας εύχομαι μια καλή και γλυκειά εβδομάδα με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate