Ψητές πιπεριές µε αντσούγιες και κάππαρη
Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται στο λεπτό. Είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για παρέα.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει. Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά. Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα). Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.
Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5΄-10΄. Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές. Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 5 κόκκινες πιπεριές
- 5 κίτρινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 100 γραμμ. αντσούγιες
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου