Δροσάτη σαλάτα με βραστά αυγά και αντσούγιες
4.0/5 βαθμοί (1 ψήφοι)
Υλικά
- Δροσάτη σαλάτα 1 συσκευασία (250 γρ.)
- φρέσκα κρεμμυδάκια 2 ψιλοκομμένα
- μπαγιάτικο ψωμί 3 φέτες (χωρίς κόρα) κομμένες σε κυβάκια
- πιπεριά Φλωρίνης 1 στραγγισμένη από το λάδι της
- αυγά 3 βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε φέτες
- αντσούγιες 8 φιλετάκια
- ελαιόλαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- Για το ντρέσινγκ
- μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές της σούπας
- ξίδι από άσπρο κρασί 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- μουστάρδα γλυκιά Colman's 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ετικέτες
μουστάρδαΕκτέλεση
- Στραγγίζετε τις αντσούγιες από το λάδι τους και τις τυλίγετε σε ρολάκια. Κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζετε τα κυβάκια του ψωμιού για 4΄- 5΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε τη Δροσάτη σαλάτα σε μπολ. Σκορπίζετε από πάνω τις αντσούγιες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και τις φέτες των αυγών.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα και περιχύνετε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου