Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΒΙΒΛΊΑ

ΣΑΛΑΤΑ... ΑΡΝΟΥΑΖ ΜΕ ΑΒΓΟ ΒΡΑΣΤΟ & ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΓIA 4-6 ATOMA
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄    
ΚΟΣΤΟΣ: €1,60 η μερίδα  

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ... ΑΡΝΟΥΑΖ ΜΕ ΑΒΓΟ ΒΡΑΣΤΟ & ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Υλικά
500 γρ. ψαχνό αρνιού (περισσεύματα από το πασχαλινό αρνί), σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια 
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο 
4-6 πασχαλινά αβγά (κόκκινα), κομμένα στα 4
8 φιλέτα αντσούγιας
150 γρ. φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα 
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 
400 γρ. ραπανάκια, σε λεπτές φέτες 
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη σε νερό 
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια, βράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το αρνί, τα αβγά, τις μισές αντσούγιες, τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τα ραπανάκια. Ρίχνουμε στο μούλτι το μισό ελαιόλαδο, τις υπόλοιπες αντσούγιες, την κάππαρη, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα, προσθέτουμε τις υπόλοιπες αντσούγιες, τον άνηθο (ή τον μάραθο), πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.




ΤΙP: Αν δεν έχει περισσέψει αρνί από το πασχαλινό τραπέζι, πάρε 500 γρ. αρνίσιο κρέας (από μπούτι), κομμένο σε μικρούς κύβους, σόταρέ το σε ένα τηγάνι με 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσέ το στη σαλάτα. 




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Η χαλαρή κι ανάλαφρη διάθεση που δημιουργούν αυτές οι συνταγές, μαζί βέβαια με την παρουσία του κρέατος και των χορταρικών, μας οδηγούν στην αναζήτηση ενός στιβαρού λευκού ξηρού κρασιού, με δροσιστική οξύτητα αλλά και όγκο στο στόμα, όπως το Αβαντίς-Σαντορίνη ΠΟΠ, με την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. A.N.A.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate