Σαλάτα κουνουπίδι με αντσούγιες και αγγουράκι τουρσί
Για μία σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
* 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου μισό κιλό)
* 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
* 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
* 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* 8 φιλετάκια αντσούγιας (καθαρισμένα σε λάδι) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
* 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 4 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
* αλάτι
* 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
* 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
* 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* 8 φιλετάκια αντσούγιας (καθαρισμένα σε λάδι) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
* 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 4 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
* αλάτι
Χωρίστε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξίδι. Αφήστε τα για λίγη ώρα, ξεπλύντε τα και στραγγίστε τα. Κόψτε τα μπουκετάκια με το μαχαίρι, σε πολύ μικρά κομμάτια ή βάλτε τα στον πολυκόπτη και τρίψτε τα. Βάλτε τα σε ένα μπολ, αλατίστε τα και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό και τα φιλετάκια αντσούγιας. Περιχύστε τα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά με μία ώρα πριν τη σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου